Catarare

Zona Brasovului iti ofera cateva zone de catarat care iti vor lasa amintiri placute. Incercam sa va convingem ca alpinismul si escalada sportiva se practica si in aceasta zona nu departe de Statiunea Poiana Brasov.

Exista mai multe zone unde se practica acest sport :

  • Tampa
  • Pietrele lui Solomon
  • Cheile Rasnoavei

Cum se ajunge la Tampa?

(Se ia ca punct de plecare Gara din Brasov, oras aflat la poalele Tampei):

Se ia autobuzul 4 chiar din fata garii si se coboara la Biserica Neagra. De acolo se ajunge foarte usor la Poarta Schei. Pe schita prezentata s-a trasat cu linie rosie drumul pe care trebuie sa-l parcurgem pina la faleza. Urcam usor la deal pe Aleea Tiberiu Brediceanu, trecem pe linga un cimitir militar german din Primul Razboi Mondial si ajungem urcind panta din ce in ce mai mare la strada Al. Petofi. Continuam sa urcam si tinem mereu stinga pina cind ajungem la o poteca care se strecoara abrupt pe linga o casa pe linia de cea mai mare panta. Urcam abrupt acum pe muntele Timpa. Curind ajungem la o poienita de unde se vede panorama orasului. Ne intilnim cu o poteca turistica pe care o urmam vreme de 5-10 minute. La un moment dat cotim la stinga si dupa o mica portiune orizontala drumul se desparte: inainte pe triunghi rosu si la dreapta spre saua Timpei (banda albastra). Chiar in locul unde traseele se despart se observa poteca pe care o vom urma sa ajungem la faleza. Ea pleaca chiar de linga un bolovan pe care este  vopsit un marcaj turistic. De aici nu mai sint alte probleme decit panta foarte abrupta, si in aproximativ 10-15 minute sintem la faleza. Succes !

Cum se ajunge la Pietrele lui Solomon?

(Se ia ca punct de plecare Gara din Brasov, oras aflat la poalele Tampei):

Se ia autobuzul 4 chiar din fata garii si se coboara la capat, in Piata Unirii. De acolo se ia autobuzul 12 care circula din jumate in jumate de ora in timpul saptaminii si din ora in ora in weekend. Il luam pina la capat (Pietrele lui Solomon). Coborim si dupa vreo 200 m se poate zari faleza "Cariera" si "Non Stop". Inca putin si ajungem si la celelalte faleze. Loc de campare este linga masa Junilor care se intinde de la scena betonata. In rest trasee cit cuprinde, de toate genurile si toate gradele. Succes !

FALEZE

Grunwald 10 trasee (-VII ... VII+)
Non Stop 3 trasee (VII ... VII+)
Cariera 11 trasee (VI ... -IX)
Central 16 trasee (V+ ... -X)
Traverseu 5 trasee (VII ... VIII+)
Merisor 5 trasee (VI ... VIII+)
Horn 3 trasee (IV ... -VII)
Stinca lui Titus 3 trasee (VII ... IX)